Natuurlijk blijf je graag op de hoogte. Download hier de nieuwsbrief.

We hebben op 22-03-2021 ook in “Het Kompas” gestaan, dit artikel is hieronder te lezen.


Heel Hardinxveld helpt

H’VELD-G’DAM Zeven dagen opgesloten worden voor KWF kankerbestrijding. Vijf personen gaan van vrijdag 24 juni tot en met vrijdag 1 juli 2022 achter slot en grendel. Om het doel van 50.000 euro te halen, zoekt het vijftal steun van het hele dorp en laten ze zich tijdens de opsluiting uitdagen voor extra geld.

In oktober 2019 liepen Esther Bot-Moen, Ben Moen en Marien de Hek een halve marathon voor KWF. Ook toen kon Hardinxveld niet om de actie heen en deden veel dorpsgenoten mee om de drie met veel geld over de eindstreep te laten gaan. ,,Deze saamhorigheid smaakte naar meer, maar door het coronavirus werd een nieuw initiatief afgeremd. Daarom zetten we een grote actie in op 2022 en hopen we nu al met kleine initiatieven te beginnen”, vertelt Esther Bot. ,,Het glazen huis van 3FM was een actie die altijd enorm leefde in het land, daarom kwam het idee om een keet te plaatsen, ons op te laten sluiten en zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken. Ik riep zelf meteen dat ik er zeven dagen in wilde. Met Mark aan de Wiel en Ilona Meerkerk had ik eerder leuke acties gedaan, dus ook zij werden gevraagd. Zeven dagen was hen echter teveel. Het is geen vakantie, werk en gezin gaan ook gewoon door, dus besloten we om twee groepjes van 3,5 dag te maken. Ikzelf zit er de volle zeven dagen, de rest wisselt halverwege.”

De vijf van Stichting Huis3 laten zich tijdens opsluiting uitdagen voor geld. Esther vervolgt lachend: ,,Zo kreeg ik als echte HKC’er al de uitdaging om een Vriendenschaarshirt te dragen voor 25 euro. Ik wil me best over mijn trots zetten, maar dan moet er wel wat meer geld tegenover. We gaan bedrijven, kerken, scholen en verenigingen in Hardinxveld benaderen om acties te starten. We hopen dat het uiteindelijk een actie van het hele dorp, misschien zelfs van de regio wordt. Er zijn nu al een aantal initiatieven van betrokken Hardinxvelders bezig. Zo verkoopt iemand cupcakes, een ander Pop-it fidget toys, worden er tegen betaling paaseitjes verstopt en ook de madeliefjesverkoper doet goede zaken. Diverse bedrijven plaatsen hun logo op onze website en ook voor in de keet zijn er al wat uitdagingen binnen. Het doel is 50.000 euro, maar iedere extra euro is meegenomen.” De actievoerders hebben allemaal een persoonlijke reden om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en -bestrijding. ,,Mijn broer Ben is zelf ziek, Marien is ziek geweest. Marks moeder heeft de strijd helaas niet gewonnen en ook Ilona kent genoeg mensen voor wie ze in actie wil komen. Als je ziet hoeveel zo’n behandeling kost, is 50.000 euro zelfs nog weinig. Toch draagt iedere cent weer bij aan een wereld met minder ziekte. We hopen dat ons stapje een positieve golfbeweging veroorzaakt. Heel Hardinxveld helpt.”

Wil je bijdragen aan Stichting Huis3 of het vijftal uitdagen? Neem dan contact op met Esther via huis3.kwf@hotmail.com. Meer informatie: www.huis3.nl of Huis3KWF op Facebook en Instagram.